Candida Höfer & Bert Nienhuis

Hier groeien boeken uit de grond.
Nederlandse bibliotheken en bibliothecarissen gefotografeerd door Candida Höfer en Bert Nienhuis
Tentoonstelling: Huis Marseille, 28.02 – 23.05.2004
Catalogus: Zie Publicaties

In 2003 kreeg de Duitse fotografe Candida Höfer van Huis Marseille de opdracht om op monumentaal formaat het interieur van 25 Nederlandse bibliotheken te fotograferen. Bert Nienhuis maakte de bijbehorende portretten van de bibliothecarissen. Om een representatieve dwarsdoorsnede te krijgen werd de selectie van bibliotheken gemaakt in overleg met de Koninklijke Bibliotheek en het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (zie: Lijst van deelnemende bibliotheken). De foto’s waren in Huis Marseille te zien. Een paar bibliotheken konden virtueel worden bezocht via de projectie Dutch Libraries in 3D van Iwan Baan.

Werkzaamheden: coördinatie & organisatie van opdracht en tentoonstelling, productiebegeleiding, redactie & productie van bijbehorend boek

English summary: Coordination and organisation of the photo assignment, which Huis Marseille gave to the German photographer Candida Höfer in 2003 to photograph 25 Dutch libraries. The Dutch photographer Bert Nienhuis portrayed the librarians. Production of the exhibition Books Grow Out of the Ground Here, shown in Huis Marseille in 2004.

Photo above: Candida Höfer, Rijksmuseum Amsterdam II 2003 (Collection Huis Marseille)