Amsterdam in gesprek

Henk Asser, Rob Asser, Luca Asser, Paul & Loes Nijhoff Asser-Bouman, gefotografeerd door Merkelbach (Collectie Stadsarchief Amsterdam)

Henk Asser, Rob Asser, Luca Asser, Paul & Loes Nijhoff Asser-Bouman, gefotografeerd in Studio Merkelbach (Collectie Stadsarchief Amsterdam)

Een impressie van de middag door Erik Klein Wolterink

Een impressie van de middag door Erik Klein Wolterink

Met Sandra Heerma van Voss te gast bij het Stadsarchief op zondag 17 november om over familieportretten te praten naar aanleiding van de prachtige Merkelbachtentoonstelling. We hebben o.a. een pleidooi gehouden voor de fysieke, tastbare kanten van familiefoto’s en fotoalbums die met de komst van de digitale fotografie – waar we overigens niets op tegen hebben – een beetje ondergesneeuwd zijn. Grote verrassing: mijn achterneef Paul Nijhoff Asser (1928) was er ook en kon nog vertellen hoe het was om bij Mies Merkelbach te poseren in de jaren vijftig. Het leidde ook tot een verhitte discussie over de plek waar Paul zijn benen heeft gelaten op de foto … (rechts over de leuning van de bank?).

This entry was posted in Presentaties and tagged , , , , . Bookmark the permalink.