Het geluk ligt op straat

De Munt, 13 september 2014, foto: Chad Bilyeu

De Munt, 13 september 2014, foto: Chad Bilyeu

Mooie foto van Chad Bilyeu gemaakt tijdens de Masterclass straatfotografie afgelopen zaterdag. Maar liefst 162 mensen deden mee aan de fotowedstrijd Het geluk ligt op straat die het Stadsarchief naar aanleiding van de tentoonstelling De straat op! Drie Amsterdamse straatfotografen (met de nationale Fotoweek 2014) had georganiseerd. De deelnemers zetten ruim 800 foto’s op de speciaal daarvoor gemaakt Flickr-group.

Chad Bilyeu aan het werk op De Munt, 13 september 2014, foto: Reinier Gerritsen

Chad Bilyeu aan het werk op De Munt, 13 september 2014, foto: Reinier Gerritsen

De deskundige jury, bestaand uit de drie straatfotografen Hans Eijkelboom, Reinier Gerritsen en Theo Niekus, en conservator fotografie van het Stadsarchief Anneke van Veen, selecteerde tien winnaars waarvan er uiteindelijk zeven meededen aan de Masterclass op 13 september 2014. Het viel de jury op dat er veel zwart-wit was ingestuurd en dat een deel daarvan vermoedelijk analoog geschoten was. Het was ook opvallend dat er tegen de trend in geen instagrambeelden waren ingezonden. Voor zover zichtbaar leek het erop dat de meeste deelnemers niet erg intensief met photoshop hadden gewerkt.

Met Chad Bilyeu en Inge de Laat op de Munt, 13 september 2014, foto: Reinier Gerritsen

Met Chad Bilyeu en Inge de Laat op de Munt, 13 september 2014, foto: Reinier Gerritsen

Op 13 september was het ideaal straatfotografieweer. Master Reinier Gerritsen nam zijn groep mee naar het Muntplein, een van de drukste punten van de stad, en Theo Niekus liep met zijn groep de route Munt-Kalverstraat-Dam-Damrak-CS.

Het resultaat kun je zien op de website van het Stadsarchief.

This entry was posted in Diversen, Tentoonstellingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.